Onder het begrip reuma valt een groot aantal aandoeningen die de gewrichten, spieren en pezen aantasten. Reumatische klachten hebben met elkaar gemeen dat ze pijn en stijfheid veroorzaken. De klachten worden vaak beïnvloed door de weersomstandigheden: meestal verergeren ze dan door koud en vochtig weer, zelden door warm en droog weer. Een goede voeding is erg belangrijk. Beperk de hoeveelheid dierlijk eiwit (vlees, vis en kaas), koffie, suiker en zout. Eet regelmatig rauwkost en fruit. Blijf in beweging (wandelen, fietsen, zwemmen).
Reumatische klachten dienen altijd te worden beoordeeld en behandeld door een (homeopathisch) arts/deskundige en een fysiotherapeut. In overleg kunt u de behandeling zelf ondersteunen met homeopathische geneesmiddelen.
Stichting Gezondheid Nederland en ‘Bewegen zonder pijn’ hebben mij de mogelijkheid gegeven om te onderzoeken wat mensen met artrose kracht geeft en waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen. Dit resulteert in het boek ‘Lief voor mijn lijf’, een boek waarin mensen met artrose hun verhaal doen. Daarmee hoop ik anderen te inspireren en kracht & vertrouwen te geven.
Doel van de cursus
In de online training 'Alles over reuma en artrose' leer je meer over verschillende soorten reumatische klachten en krijg je tips over hoe daar mee om te gaan.
Wat kan je of ken je na de cursus
- Meer kracht en vertrouwen in het omgaan met reuma en/of artrose
- Verdiepen in reumatische klachten
- Meer kennis van reumatische klachten, namelijk:
- artrose: kraakbeenverruwing in een gewricht; wordt apart beschreven onder 'Artrose'
- reumatoïde arthritis (ook wel: primair chronisch reuma): een ontsteking van meerdere gewrichten, met pijn en zwelling, vervorming of bewegingsbeperking
- de ziekte van Bechterew: een gewrichtsontsteking die leidt tot verbening van de wervelkolom en van de gewrichten tussen het heiligbeen en heupbeen
- jicht: specifieke gewrichtsontsteking door ophoping van urinezuur; apart beschreven onder `Jicht'
- fibromyalgie: een chronische, zeurende pijn in aanhechtingsplaatsen van pezen en gewrichtsbanden in nek, schouders, ellebogen, polsen, heupen en knieën
Duur en studiebelasting
Deze online cursus duurt circa 4 uur. Wil je het maximale rendement uit je online cursus halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 week.
Doelgroep en vooropleiding
Deze online cursus is geschikt voor iedereen die graag meer wil weten over reumatische klachten.
Vaardigheden
Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Onderzoeken, Leren, Verdiepen, Opdoen van vertrouwen.
Lesmaterialen
De online cursus 'Alles over reuma en artrose' bestaat uit: E-Books, Video's, Tips.
Opbouw van de cursus
Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal.
Aantal modules
Deze online cursus bestaat uit 4 modules.
Toetsing
Deze online cursus wordt niet afgerond met een eindtoets.
Certificaat
Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een certificaat.
Hoe gaat dit in zijn werk:
-
Je volgt de online training in zijn geheel.
-
Is de training succesvol afgerond dan klik je op de gele balk met de tekst: ‘Klik hier om uw CERTIFICAAT VAN DEELNAME aan te vragen!’
-
Het certificaat ontvang je via e-mail en mocht je deze niet hebben ontvangen, check ook even je spambox!
Tip: Bewaar je certificaten en/ of plaats deze bij je (Linkedin) profiel, At Monday Talentcard® , portfolio of CV.