Catalogus Created with Sketch.

Structures in Fives (samenvatting)

Gratis voor medewerkers uit de branche
Meld aan

Structures in Fives (Samenvatting)

Organisatieontwerp bepaalt ieders functioneren en welzijn in een organisatie in zeer vergaande mate. Het betreft alle beslissingen over werk: welke werk te doen, het opspliten, toewijzen, regelen, etc. Toch staat het onderwerp bij weinigen op de radar. Mintzberg schreef er dé klassieker over: Structures in Fives. Lees meer.....

 

De auteur

Henry is een Canadees managementwetenschapper. Hij geldt als een autoriteit op het gebied van organisatiestructuren en organisatie-ontwerp. Mintzberg heeft dertien boeken op zijn naam staan en meer dan honderd artikelen. Met name over organisatievraagstukken, maar Mintzberg speelt ook een actieve rol in discussies over de opzet van het managementonderwijs en de managementtheorie. De nadruk op cijfermatige bewijzen is volgens Mintzberg nadelig, de neiging om daarmee de wetenschappelijkheid te bewijzen zit een goede praktisch bruikbare opleiding in de weg.

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA.