News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Ben jij een perfectionist?

Perfectie – wanneer is iets perfect? Of wanneer is het goed genoeg? Het is mooi om te zien dat medewerkers in de interieurbouw en meubelindustrie bevlogen zijn en hart hebben voor hun werk. Dat is geweldig! Maar let op: leg de lat niet té hoog voor jezelf. Het streven naar nauwkeurigheid en perfectie kan veel voldoening geven, maar het kan ook een valkuil zijn.

 

De keerzijde van perfectionisme

Soms kun je jezelf verliezen in het streven naar perfectie. Kleine foutjes worden dan uitvergroot, of misschien mis je zelfs deadlines doordat je steeds nog iets ziet wat beter kan. Herkenbaar? Dan ben jij misschien wel een perfectionist. Het is natuurlijk hartstikke goed dat jij je met hart en ziel inzet voor je werk. Maar pas op dat dit niet ten koste gaat van jouw eigen gezondheid en tevredenheid. Perfectionisme is vaak een innerlijke drang om altijd voor een 10 te gaan, maar een 8 of een 9 is ook goed genoeg. Leer daarom jezelf én je werk te accepteren.

 

Jezelf én je werk accepteren

Zelfacceptatie betekent dat je jezelf de ruimte geeft om fouten te maken en daarvan te leren. Het betekent ook het waarderen van je eigen kunnen en het erkennen dat perfectie niet bestaat. Door jezelf te accepteren zoals je bent, inclusief je onvolkomenheden, kun je groeien en je vaardigheden verder ontwikkelen zonder de constante druk van perfectie. Dat laat zich ook in je werk zien. Je kunt tevreden zijn met wat je neer hebt gezet, in plaats van eindeloos verbeteringen uitvoeren. Je mag hartstikke trots zijn op je werk!

 

Check onze catalogus voor hulp

Om te helpen omgaan met perfectionisme, zijn er diverse online cursussen en materialen beschikbaar in onze catalogus. Neem gerust zelf een kijkje! Hier hebben we alvast wat handige cursussen opgesomd:

 

  • Omgaan met perfectionisme - Leer in deze online training hoe je perfectionisme kunt beheersen en een gezonde balans kunt vinden. 
  • De mythe van perfectionisme – Bert van Dijk, opleider en trainer, oprichter van de Leary Academy. Dit interessante E-book leert je het nut en nadeel van perfectionistisch gedrag.
  • Burn-out voorkomen - Herken de signalen van burn-out en ontdek strategieën om een gezonde balans te vinden tussen werk en ontspanning in deze online cursus.

 

Deze online cursussen of E-books zijn helemaal gratis voor jou als medewerker in de interieurbouw en meubelindustrie. Zo kun je zelf aan de slag gaan met je perfectionisme! Wil je advies, of een persoonlijk gesprek? Neem dan gerust contact op met Jouw Toekomst Adviseur. Zij zijn er om jou te helpen!