News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

DISC-analyse voor Perfect Fit Seating & Upholsteries

Perfect Fit Seating & Upholsteries (PF) is van origine een stoffeerderij. Inmiddels zijn ze flink aan het uitgroeien tot een complete aanbieder van zit- en positioneringsoplossingen voor rolstoelen. Onlangs heeft het bedrijf een interessante stap genomen om de samenwerking binnen het bedrijf te versterken. PF heeft namelijk een DISC-analyse uit laten voeren! Wij spraken Gerwin, Business Unit Manager bij PF. Hoe heeft hij dit traject ervaren? Wat is er veranderd? We gingen het gesprek aan.

 

PF creëert perfect fits

Perfect Fit Seating & Upholsteries voorziet mensen met aangepaste rolstoelen van een perfect fit. Hoe ze dat doen? Door producten te scannen en digitaal mallen en voorbereiden. Vervolgens worden ze bekleed met (kunst)leer, PU gecoat materiaal, Air mesh of wolstoffen. Zo creëren ze op maat gemaakte oplossingen. PF is onderdeel van de CoverWorks Group, waar vijf bedrijven onder vallen die allemaal met textiel werken. Onlangs verhuisd naar een nieuw pand, bracht deze verandering de nodige uitdagingen met zich mee.

 

DISC-analyse: verbinding tussen verschillende karakters

In de zomer van 2023 voerde Miranda, één van de Jouw Toekomst Adviseurs, een DISC-analyse uit met de leidinggevenden van PF. Gerwin was daar onderdeel van. De analyse bracht verhelderende inzichten over de verschillende communicatiestijlen en gedragsvoorkeuren binnen het team. Gerwin was enthousiast over de resultaten en pleitte voor een DISC-analyse voor het hele bedrijf.

 

DISC voor alle medewerkers

Perfect Fit Seating & Upholsteries maakte een snelle groei door. Dat, in combinatie met het advies van de HR-manager, zorgde voor de start van het DISC-traject. Gerwin vertelt: “De DISC-analyse was een feest van herkenning. Je leert elkaar beter begrijpen. Dingen waar je je misschien aan ergert, gebeuren niet expres. Met een DISC-analyse creëer je veel meer begrip onderling. Daarom was het juist zo belangrijk voor álle medewerkers van PF om een DISC-persoonlijkheidsanalyse te doen.”

 

Meer begrip en nieuwe perspectieven

Vóór de training was het soms moeilijk om elkaars reacties en gedrag te begrijpen. Na de DISC-training merkte Gerwin een positief effect op de samenwerking. Hij vertelt: “Een persoonlijke benadering heeft positief effect. Er is meer begrip vanuit het team. Dat heeft geleid tot een veranderde houding ten opzichte van ontwikkeling en communicatie.”

 

Ervaringen van het team

Wat het team van de DISC-analyse vond? Heel effectief! Veel medewerkers van PF waren verbaasd over de nauwkeurigheid van de persoonlijkheidsanalyse. “Het was leuk om te zien dat er zo veel herkenning was,” vertelt Gerwin. De DISC-analyse zorgde voor een echte eyeopener en dat is heel waardevol.

 

De DISC-analyse op lange termijn

De verschillende persoonlijkheidskleuren die tijdens de DISC-training naar voren kwamen, blijven van invloed op de dagelijkse omgangsvormen. Het team, voornamelijk bestaande uit 'perfectionisten', overweegt deze inzichten te gebruiken tijdens het sollicitatieproces. Zo willen ze een gebalanceerd team creëren. De DISC-analyse is dus niet alleen waardevol op korte termijn. Oók voor de toekomst!