News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Genieten van een zomerbarbecue op je werk

Tijd voor een zomerbarbecue! Jij en je collega’s hebben vast flink doorgewerkt de afgelopen periode. Daar mag wel een bedankje tegenover staan! Daarom organiseren veel werkgevers een zomerbarbecue op het bedrijf. Om jou als medewerker te bedanken voor je inzet de afgelopen maanden en om het begin van de vakantie in te luiden.

 

Veel bedrijven hanteren een zomersluiting. Vaak is het zo dat dan alle lopende projecten en werkzaamheden afgerond moeten worden voordat het bedrijf vakantie viert. Dat is soms best aanpoten! Daarom is het nu tijd om te genieten van wat ontspanning met je collega’s. 

 

Ben je gevraagd om de bedrijfsbarbecue te organiseren, of vind je het leuk om ideeën aan te dragen? Of wil jij het maximale uit de bedrijfsbarbecue halen? Hieronder lees je wat de do’s en don’ts zijn bij een bedrijfsbarbecue!

 

Do’s

  1. Goed plannen

Door ruim van tevoren de datum te prikken kunnen de meeste mensen er wel bij zijn. Als de collega’s zich van tevoren aanmelden, kan er ook voor voldoende eten en drinken worden gezorgd.

  1. Kies een goede locatie

Hebben jullie op het bedrijventerrein genoeg ruimte? Dan is dat een uitstekende optie. Je kunt er natuurlijk zelf iets gezelligs van maken. Trommel wat collega’s op, vraag een klein budget voor wat versiering en ga je gang!

  1. Organiseer activiteiten

Voor extra sfeer en verbondenheid tussen collega’s, is het leuk om een spelletje te spelen. Denk aan een potje voetbal, een quiz of een ander leuk teamspel. Zo houd je het afwisselend én zorg je ervoor dat alle collega’s mee kunnen doen.

  1. Betrek iedereen erbij

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar zéker bij activiteiten zoals een zomerbarbecue is het belangrijk om iedereen erbij te betrekken. Dus ook de collega’s waar je wat minder mee samenwerkt, of die je wat minder spreekt. Zo geef je iedereen de kans om zich betrokken te voelen én leer je elkaar op een andere manier kennen.

 

Don’ts

  1. Last minute beslissingen

Bedenk je op de dag van de zomerbarbecue dat je tóch andere plannen hebt? Dat is niet zo’n goed idee. Dat veroorzaakt stress bij de organisatoren. Blijf dus bij je oorspronkelijke keuze.

  1. Te veel alcohol drinken

 Iets lekkers drinken hoort natuurlijk bij een barbecue. Maar dat hoeft niet per se alcohol te zijn! En als je tóch voor alcohol kiest, drink dan met mate. Je wilt geen dingen doen waar je later spijt van krijgt en mensen moeten misschien nog naar huis rijden. Tegenwoordig zijn er heel veel alcoholvrije alternatieven!

  1. Onverantwoord met de barbecue of het eten omgaan

Het laatste wat je wil is dat jij of je collega’s brandwonden oplopen door een ongelukje met de BBQ, of dat iemand voedselvergiftiging oploopt door een niet goed gegaarde hamburger of kipspiesje. Laat het barbecueën maar aan de “specialisten” over. Zo kun jij genieten van het lekkere eten én blijft de barbecue onder toezicht. Dat is wel zo veilig!

 

Geniet van jullie zomerbarbecue en een fijne zomer gewenst!