News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Houd het koel tijdens je werkdag

De temperaturen zijn hoger en de zon laat zich met grote regelmaat zien. Het is warm! Een beetje vitamine D doet de mens goed. Maar nu de temperaturen oplopen, kan (fysiek) werk behoorlijk zwaar zijn. Of je nu in de werkplaats bent, op locatie werkt of op kantoor zit: het is belangrijk om je hoofd koel te houden en goed voor jezelf te zorgen. Hoe blijf je zo productief mogelijk, terwijl je de warmte de baas blijft? Wij geven je handige tips, waar je normaal niet zo snel aan zou denken.

 

Gebruik een draagbare ventilator

Een koel briesje op je gezicht maakt hard werken net wat draaglijker. Met een draagbare ventilator neem jij dat briesje continu met je mee. Je bevestigt hem direct aan je werkstation of gebruikt hem tijdens je pauze. Sommige modellen hebben zelfs een ingebouwde waternevelfunctie voor extra verfrissing.

 

Gebruik een DIY-koelarmband

Wist je dat het koelen van je polsen helpt om de rest van je lichaam af te koelen? Daar liggen de bloedvaten namelijk dicht onder je huid. Met een koelarmband koel jij in no time af. En je maakt ‘m heel makkelijk zelf. Neem stukken stof of gebruik zweetbandjes, maak ze nat en leg ze in de vriezer. Draag ze om je polsen als je gaat werken.

 

Eet bevroren fruit als snack

Superlekker en gezond. Vries bijvoorbeeld frambozen of druiven een paar uur in en eet ze als verfrissende snack. Door iets kouds te eten koel je van binnenuit af. Bijkomend voordeel: je krijgt direct een energieboost van deze vitaminebommetjes.

 

Drinken, drinken, nóg meer drinken

Natuurlijk weet jij ook wel dat je genoeg moet drinken. Toch is het op warme dagen extra belangrijk. Drink zéker 2 liter per dag. Wat je drinkt, hoeft niet per se alleen maar water te zijn. Al is dat wel de gezondste keuze. Wissel het gerust af met een fruitsapje, (suikervrije) frisdrank, koffie of thee. Extra tip: bewaar je drinken in een thermosfles. Zo blijft je drankje lekker lang koel.

Op het weer heb je geen invloed, maar op hoe je ermee omgaat wel. Wat werkt voor jou? Test het uit en ontdek hoe jij het hoofd koel houdt tijdens je werkdag.