News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Medewerkerstevredenheidonderzoek: jouw deelname is belangrijk!

Een fijne werkomgeving begint bij tevreden medewerkers. Om te ontdekken of medewerkers nog lekker in hun vel zitten, doen veel werkgevers regelmatig een medewerkerstevredenheidonderzoek, oftewel MTO. Maar waarom doen ze dit, en hoe belangrijk is jouw deelname?

 

Jouw mening telt

Eén van de belangrijkste redenen waarom werkgevers een MTO doen, is om erachter te komen wat er speelt op de werkvloer en hoe medewerkers in hun vel zitten. Waar loop je tegenaan, wat gaat goed, wat kan beter, wat vind je van de manier van communiceren en zie je genoeg kansen om door te groeien? Dit zijn allemaal voorbeelden van vragen die beantwoord worden in een MTO. Als jij dus meedoet aan zo’n onderzoek, krijgt je werkgever inzicht in hoe jij je voelt over verschillende dingen op het werk.

 

Wees eerlijk en duidelijk

Een ander doel van een MTO is om eventuele problemen op de werkvloer te herkennen. Misschien is de sfeer niet helemaal in orde, wordt er niet goed gecommuniceerd of voel je je niet gewaardeerd. Het is belangrijk dat je werkgever hiervan afweet. Door jouw eerlijke mening te geven, kan er actie ondernomen worden. Alles om ervoor te zorgen dat jij en je collega’s lekker in hun vel zitten!

 

Boost je werkplezier

Lekker in je vel zitten is belangrijk. Voor jezelf, voor je werkomgeving, maar ook voor je privé-omgeving. Als jij lekker in je vel zit ervaar je meer werkplezier. Dan heb je zin om je best te doen. Het gevolg? Een goed teamgevoel, je bent productiever én jij gaat met een glimlach naar je werk. 

 

Waarom jij belangrijk bent

Doe mee met het MTO; je bent van grote waarde voor je werkgever. Jouw antwoorden en ideeën helpen jouw werkgever om te begrijpen wat er speelt op de werkvloer. Vanuit hier kunnen ze actie ondernemen en het beter maken voor jou en je collega’s.

 

Dus neem de tijd om een MTO-vragenlijst in te vullen en laat je stem horen!