News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Teambuildingactiviteiten voor in de zomer

De vakantie(sluiting) zit erop en jullie gaan weer volop aan het werk. Waarschijnlijk maken jullie je klaar voor de jaarlijkse eindsprint. Juist dan is het belangrijk om tijd vrij te maken voor leuke teambuildingactiviteiten. Met dit soort oefeningen leer je elkaar op een andere manier kennen. Teambuilding heeft niet alleen een positieve invloed op de werksfeer, het helpt óók om beter samen te werken. Zin in een leuke activiteit met jouw team, maar heb je wat inspiratie nodig? Hieronder lees je drie leuke voorbeelden, die ook nog eens perfect in dit mooie zomerseizoen passen.

Poldersporten

Poldersporten is een unieke activiteit die je midden in de natuur brengt. En het is ook nog eens extra leuk in deze mooie nazomer! Denk aan touwbruggen, modderbanen en wateroversteken. Het vraagt om teamwork en communicatie, want zonder goede samenwerking kom je niet droog over! Dit is een geweldige manier om uit de dagelijkse routine te stappen en samen te lachen, ploeteren en winnen.

Vlotten bouwen

Een geweldige manier om teamwork te bevorderen: vlotten bouwen! Maak teams en geef iedereen dezelfde materialen: houten planken, touwen en lege tonnen. De uitdaging? Een vlot bouwen dat stevig genoeg is om het hele team te dragen. En natuurlijk laten jullie ze daarna te water om te zien welk team het snelst is. Plezier, creativiteit en samenwerking staan centraal bij deze vertrouwensoefening. 

Zeskamp

Een zeskamp is een echte klassieker als het gaat om teambuilding. Met verschillende spellen, zoals touwtrekken, zaklopen en een estafette, komt iedereen aan bod. Je werkt in teams, waardoor samenwerking en aanmoediging centraal staan. Daarnaast zorgt het speelse en competitieve element voor veel plezier en een hoop grappige momenten.

Zeilen

Zeilen is niet alleen ontspannend, maar ook een perfecte teambuildingactiviteit. Iedereen heeft een rol aan boord: van het hijsen van de zeilen tot het sturen van de boot. Wil je de koers houden? Communiceer dan goed! Zo kun je goed samenwerken. Dat zorgt voor een onvergetelijke ervaring op het water!

 

Welke activiteit spreekt jou het meest aan? Welke je ook kiest: we wensen je veel plezier. Wil jij teambuildingactiviteiten introduceren bij jouw werkgever, maar weet je niet precies hoe? Vraag dan gerust hulp bij Jouw Toekomst Adviseur.