News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Zo beïnvloedt de werkomgeving jouw werkgeluk

Ben jij gelukkig op je werk? En heb je er wel eens over nagedacht hoe belangrijk een fijne werkomgeving is voor jouw eigen werkgeluk? Een positieve werkomgeving kan hier behoorlijk aan bijdragen! Maar dat werkt andersom precies zo. Een minder prettige werkomgeving kan ertoe leiden dat jij minder lekker in je vel zit. Misschien ben je er wel eens tegenaan gelopen dat je je niet helemaal thuis voelt op je werkplek. Juist dan is het belangrijk om hier iets mee te doen. Ook jij kunt een verschil maken! Maar hoe pak je het aan? Wij helpen je.

Fysieke omgeving

Een comfortabele werkplek die goed ontworpen is, kan stress verminderen en productiviteit verhogen. Denk aan een opgeruimde werkplek, voldoende licht en wat extra inspiratie in de ruimte. Teamfoto’s of afbeeldingen van jullie topprojecten zijn hier leuke voorbeelden van. Dit laat zien dat het helemaal niet moeilijk of kostbaar hoeft te zijn om een inspirerende omgeving te creëren. Met deze simpele én kostenbesparende handelingen zorg jij ervoor dat de fysieke omgeving veel meer inspireert!

Sociale relaties

De werkomgeving bestaat natuurlijk niet alleen maar uit spullen. Relaties met collega’s en leidinggevenden zijn hier ook onderdeel van! Hebben jullie een goede verstandhouding, dan zorgt dit voor verbondenheid en ondersteuning. Wil je de band tussen jou en je collega’s een boost geven? Speel dan eens een spel met elkaar of maak een fijne lunchwandeling. Kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Dan is een DISC-sessie een uitstekende oplossing. Neem gerust contact op met Jouw Toekomst Adviseur voor meer informatie.

Flexibel werken

Heb jij de mogelijkheid om je eigen uren in te delen, of heb jij zelf veel controle over je werk? Dan heb je geluk. Medewerkers die flexibiliteit en autonomie ervaren, hebben vaak minder stress en zijn over het algemeen tevreden. Werk jij in een productieomgeving en is flexibel werken voor jou niet echt mogelijk? Ga dan tóch het gesprek aan met je leidinggevenden en ontdek de mogelijkheden. Vaak zijn er heus wel wat opties om jouw werk flexibeler te maken.

Ontwikkelingsmogelijkheden

Persoonlijke en professionele groei zijn beide heel belangrijk voor een fijne werksfeer. Dit heb je grotendeels zelf in de hand. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden! Pak zelf de regie en vraag een gesprek aan met één van de Jouw Toekomst Adviseurs om te bespreken welke opleiding of training bij je past in deze fase van je loopbaan. Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt! En maak je geen zorgen over het kostenplaatje. Via de scholingssubsidie of het persoonlijk ontwikkelbudget kan jouw opleiding ook nog eens vergoed worden.