News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Wat kost een opleiding?

Door jezelf actief te ontwikkelen en te investeren in een opleiding ben je voorbereid op veranderingen op de arbeidsmarkt. Maar wat kost dat nu eigenlijk allemaal?

Als je een opleiding volgt dan ben je breder inzetbaar en bovendien stimuleer je je hersenen om makkelijker met nieuwe dingen om te gaan. Maar het volgen van een opleiding is meestal niet gratis. Het kost tijd en vaak wordt er een investering gevraagd van jou of van je werkgever. Gelukkig zijn er binnen de branche subsidiemogelijkheden die het aantrekkelijk maken je te blijven ontwikkelen. Op die manier willen we je graag als vakman behouden, nu en in de toekomst. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • 100% subsidie: Online training. Je kunt direct starten en het kost jou en je werkgever niets.
  • 100% subsidie: Training praktijkopleider. De cursus Praktijkopleider duurt 4 dagen. Daarna kun je studenten op de werkvloer coachen.
  • 80% subsidie: Een opleiding via de ECM-academy, 80% van de cursuskosten exclusief reis- en verletkosten met een maximum van € 850 per jaar. De subsidie gaat naar je werkgever. Maak met je werkgever afspraken over de overige 20%.
  • 50% subsidie: Een zelfgekozen opleiding, 50% van de cursuskosten met een maximum van € 850 per jaar. De subsidie gaat naar de werkgever of de werknemer. Maak met je werkgever afspraken over de overige 50%.

Op de website van ECM vind je de meest actuele informatie over vergoedingen.

Je mag je studiekosten ook aftrekken voor de inkomstenbelasting. Meer informatie over de fiscale mogelijkheden vind je op de site van de Belastingdienst. Ben je lid van de CNV of FNV? Zij vertellen je graag meer.

Meer weten over het volgen van een opleiding of cursus? Neem dan contact op met een van de Jouw Toekomst Adviseurs.