News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Jouw vitaliteit is jouw motor

Je geeft je werk veel energie. Maar er zijn ook andere dingen in het leven die energie kosten. Hoe houd je die energie in balans? Tijdens de Nationale Vitaliteitsweek van 23 tot en met 29 september is er volop aandacht voor die balans. Deze week heeft één groot doel: jou bewust maken van het belang van jouw vitaliteit.

 

Vitaliteit is de basis van jouw prestaties

Vitaliteit gaat verder dan alleen fit zijn. Het is een combinatie van een gezond lichaam en een sterke geest. Jouw werkzaamheden vragen regelmatig veel van je lichaam, maar ook van je geest. Je kunt fysiek zwaar werk doen terwijl je óók uiterst precies moet zijn. Dat vraagt veel van je. Daar kunnen ook nog eens deadlines en logistieke uitdagingen bij komen, en dat kan veel energie of zelfs stress kosten. 

 

Waarom is balans belangrijk?

De juiste balans tussen werk, lekkere stress en rust vinden is heel belangrijk. Zo kunnen je lichaam en geest goed herstellen en blijven presteren. Besteed daarom bewust aandacht aan je voeding, beweging en ontspanning. Zo houd je je energiepeil hoog! 

 

Ontspanning zoeken

Om je vitaliteit op peil te houden is ontspanning onmisbaar. Maar let op: het kiezen voor ontspanning betekent niet dat je agenda vol staat met uitjes ter ontspanning. Het is juist goed om soms “nee” te zeggen en ontspanning te zoeken in de natuur of in je vertrouwde omgeving. Dat is erg waardevol voor jouw gezondheid en vitaliteit. Je voelt je niet alleen fysiek sterker, maar ook mentaal scherper en emotioneel stabieler.

 

Nationale Vitaliteitsweek 2024

De Nationale Vitaliteitsweek is een perfect moment om stil te staan bij jouw vitaliteit. Denk eens na over hoe jij je energie in balans kunt brengen en houden. Zijn er verbeteringen mogelijk in je werkhouding? Of kun je wel wat meer rust en ontspanning gebruiken in je dag? Dan is dit een goed moment om aan de slag te gaan. Mocht je wat inspiratie nodig hebben, bekijk dan onderstaande tips eens.

  1. Een ergonomische werkplek
    Richt je werkplek goed in. Een verkeerde houding kan leiden tot vervelende klachten zoals rug- of nekpijn. Twijfel je of jouw werkplek goed is ingericht? Vraag jouw leidinggevende om hulp óf neem contact op met de Jouw Toekomst Adviseurs. Misschien kunnen zij je helpen met een QuickScan via STEP!
  2. Beweeg regelmatig
    Als je veel in dezelfde houding zit of staat, doe dan wat rek- en strekoefeningen en maak een korte wandeling. Dat is goed voor je bloedsomloop en concentratie.
  3. Eet gezond
    Je lichaam heeft brandstof nodig om goed te presteren. Kies daarom voor voeding die je energie geeft in plaats van een dip veroorzaakt. Eet lekker veel groenten en fruit en probeer suikers te beperken. 
  4. Slaap voldoende
    Tijdens je slaap heeft je lichaam tijd om te herstellen. Zorg daarom voor een vast slaapritme en geef je lichaam de rust die het verdient.
  5. Bewust ontspannen

Zoek manieren om te ontspannen. Bijvoorbeeld door te sporten, met een hobby of door te mediteren. 

 

Wil je graag meer aandacht besteden aan je vitaliteit, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan is deze training uit onze catalogus misschien wel iets voor jou. Helemaal gratis voor jou als medewerker in de interieurbouw en meubelindustrie!