News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Wat bedrijven doen aan vitaliteit

Vitaliteit is een onderwerp dat je regelmatig voorbij ziet komen op Schaven aan jouw toekomst. Niet voor niets, want het is belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Het gaat over een gezonde en energieke werkomgeving, waarbij aandacht is voor zowel fysieke als mentale gezondheid. Maar wat kunnen bedrijven doen om hun medewerkers gezond en vitaal te houden? En wat wordt er nu al gedaan in de interieurbouw en meubelindustrie? Laten we wat voorbeelden bekijken.

 

Een QuickScan om fysieke belasting te meten

Veel bedrijven houden regelmatig gezondheidschecks en MTO’s (medewerkerstevredenheidonderzoek). Dat is al een mooie basis! Onlangs zette Meubelmakerij Stoof nog een stapje extra voor hun medewerkers en liet een STEP-deskundige een QuickScan uitvoeren om de fysieke belasting in kaart te brengen.

 

Ontspannen ondernemen

Een ander mooi voorbeeld uit de branche is van een interieurbouwer: daar gaf  Rosalyn van Voorst van Roos Ontspannen Ondernemen een workshop voor alle medewerkers. Hier kwamen veel thema’s aan bod: werkgeluk, vitaliteit, energie, samenwerking en de werk-privébalans. Er was veel aandacht voor hoe de medewerkers in hun vel zitten. Fijn om te zien dat deze werkgever inziet dat het beter werkt als iedereen de beste versie van zichzelf is!

 

Vitaliteit kan heel simpel zijn

Bovendien zorgen veel bedrijven voor een gezonde lunch of een lekker stuk fruit voor alle medewerkers. Werken aan vitaliteit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Zorgen voor een beetje ontspanning tijdens de pauze, bijvoorbeeld met een potje darten of tafelvoetballen doet ook al wonderen.

 

Ook SAJT bevordert vitaliteit

Ook vanuit Schaven Aan Jouw Toekomst bieden we mogelijkheden om jouw vitaliteit te bevorderen. Zo hebben we eerder een workshop gegeven: “Wat is stress, en wanneer is stress slecht?”. Deze workshop kwam voort uit de resultaten van gezondheidschecks. Hieruit bleek namelijk dat stress op de werkvloer een uitdaging was en dat medewerkers behoefte hadden om daar tips voor te krijgen.

Gelukkig kun je zelf ook veel doen om vitaler te worden! In onze catalogus vind je een mooi aanbod aan trainingen en cursussen die jou een handje helpen. Wat dacht je van deze:

Ga jij ermee aan de slag? Succes!