News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Terugblik op een succesvolle BWI Dag

De BWI Dag wordt jaarlijks georganiseerd voor vmbo-docenten die lesgeven in Bouwen Wonen en Interieur. Op 5 juni was het weer zo ver: het Platform BWI organiseerde de landelijke BWI docentendag dit keer in het Aviodrome in Lelystad. Deze dag biedt docenten dé kans om nieuwe kennis op te doen, collega’s te ontmoeten en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. Dit jaar gaf Gaby van Expertisecentrum Meubel (ECM) samen met Robert Paul Abbink van Frencken, een fabrikant van lijmen, een leuke en leerzame workshop.

 

BWI Dag: wat is het precies?

De BWI Dag is bedoeld voor vmbo-docenten die lesgeven op het vmbo in de richting Bouw, Wonen en Interieur. De dag wordt georganiseerd door het Platform BWI en de betrokken branches: een plek waar docenten geïnformeerd worden; maar ze kunnen er ook terecht voor onderwijsproducten. Tevens kunnen docenten praktische workshops volgen en nieuwe ideeën opdoen voor hun lessen. Deze landelijke BWI dag is ieder jaar weer een succes: dit jaar kwamen er ruim 350 vmbo docenten uit het hele land naar Lelystad!

 

Workshop over lijmen van Frencken

Tijdens de BWI Dag bood Gaby van ECM samen met Frencken een workshop aan over de verschillende soorten lijmen en hun toepassingen. Deze actieve workshop heeft de kennis van de docenten weer flink opgefrist! Want niet iedereen gebruikt de juiste lijm of op de juiste manier. 
En dat is wél zo belangrijk voor de leerlingen die zij lesgeven.

 

Blije gezichten en veel interesse

De workshop was een groot succes. Gaby (ECM): “Robert Paul bracht de workshop op een leuke manier, soms met een vleugje humor. De docenten waren erg geïnteresseerd én enthousiast.” Het blijft natuurlijk altijd belangrijk om je kennis bij te spijkeren. Of je nu een starter bent of een doorgewinterde professional. Evenementen als de landelijke BWI dag zijn hierbij heel belangrijk.

 

Jouw bedrijf volgend jaar op de BWI Dag?

De BWI Dag is een geweldige kans voor bedrijven om zich te laten zien binnen de onderwijssector en een bijdrage te leveren aan de toekomst van de branche. Bovendien is het goede reclame voor je organisatie. Win-win! 

Bedrijven en leveranciers die geïnteresseerd zijn in het geven van workshops kunnen contact opnemen met Expertisecentrum Meubel (ECM) of direct met Gaby Ockeloen via mail: g.ockeloen@ecm.nl of telefonisch: 06-10980612.