News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Wisselen van functie: zo bereid je je voor

Soms kom je op een punt in je carrière dat je iets anders wilt. Misschien zit je niet helemaal op je plek, of heb je de ambitie om door te groeien naar een nieuwe functie. Het wisselen van functie kan spannend zijn, maar met een goede voorbereiding maak je de overgang een stuk makkelijker. Hieronder vind je een aantal stappen die je kunnen helpen om goed voorbereid aan je nieuwe uitdaging te beginnen.

  1. Denk na over jezelf

Voordat je van functie wisselt, is het goed om stil te staan bij wat je al in huis hebt én wat je nog moet leren. Bedenk welke kwaliteiten jij hebt (of verder wilt ontwikkelen) en of deze van pas komen in de nieuwe functie. Wat vind je belangrijk in je werk? Wat breng jij mee, en hoe is dat van waarde in de nieuwe functie?

  1. Doe je huiswerk

Weet waar je aan begint. Onderzoek dus goed wat de nieuwe functie precies inhoudt. Welke taken, verantwoordelijkheden horen erbij en wat wordt er van jou verwacht? Hoe meer je hiervan weet, hoe beter je je kunt voorbereiden.

  1. Praat met anderen

Je kunt heel veel leren van anderen. Door naar de ervaringen van anderen in een soortgelijke functie te vragen, ontdek je wat de uitdagingen zijn en wat belangrijk is in de functie. Hiermee krijg je een realistisch beeld van jouw nieuwe rol.

  1. Leer nieuwe dingen

Soms is het nodig om nieuwe kennis of vaardigheden op te doen. In dat geval kun je trainingen volgen en certificaten behalen die bij je nieuwe functie passen. Dat geeft jou een voorsprong! Maak gebruik van de scholingssubsidie in onze branche om jouw droombaan te kunnen bereiken.

 

Check de CAO

Goed om te weten: op de CAO-pagina vind je veel handige informatie zoals loonschalen en afspraken over vergoedingen en toeslagen. Het is altijd goed om te weten waar je recht op hebt als je van functie wisselt.

 

Ontdek je talent

Weet je nog niet helemaal zeker of de functie die je graag zou willen, écht bij jou past? Doe dan een Talentscan. Deze biedt je een handvat en geeft inzicht in jouw persoonlijkheid, wat jij belangrijk vindt (drijfveren) en wat jouw competenties en valkuilen zijn. De uitslag van deze test wordt samen met jou besproken door één van onze Jouw Toekomst Adviseurs. Samen ontdek je wat je sterke punten zijn, waar je nog in kunt groeien en welke functies bij jou passen.