News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Wordt AI jouw nieuwe collega?

Kunstmatige intelligentie (AI) is overal om ons heen. Van slimme innovaties die productieprocessen makkelijker maken tot chatbots die klanten snel te woord staan. Ook in de interieurbouw en meubelindustrie begint AI zijn intrede te doen. Maar hoe ver zijn we eigenlijk met de inzet van AI in onze branche? En wat betekent dit voor jouw werk?

 

De betekenis van AI

AI staat voor Artificial Intelligence, oftewel kunstmatige intelligentie. Dit is technologie die computers slim maakt, zodat ze zelfstandig taken kunnen uitvoeren die normaal door mensen worden gedaan. Een bekend voorbeeld is ChatGPT: een AI-tool die teksten maakt door te reageren op wat je typt, zoals vragen of opdrachten. 

 

AI-evenementen in onze branche

CBM organiseerde laatst twee interessante evenementen, waarin deelnemers ontdekten wat AI betekent voor de interieurbouw en meubelindustrie. In de workshops daarna kregen ze de kans om hun nieuwe kennis direct toe te passen. Door te experimenteren met AI-tools zoals ChatGPT, ontdekten deelnemers hoe makkelijk het is om bijvoorbeeld een vitaliteitsplan te maken met AI. 

Ook meer weten over kunstmatige intelligentie? Neem dan eens een kijkje in onze catalogus. Volg bijvoorbeeld een interessante cursus over ChatGPT. Helemaal gratis voor jou als medewerker in de interieurbouw en meubelindustrie! Wil je een AI-training volgen bij een andere aanbieder? Ook dan is het mogelijk om scholingssubsidie te krijgen, mits je aan de voorwaarden voldoet.

 

De toekomst van onze banen

Neemt AI onze banen over? Ook tijdens de evenementen van CBM werd hierover gespeculeerd. Maar geen zorgen, één ding werd duidelijk: onze banen verdwijnen niet zomaar. Ze veranderen. De vakinhoudelijke taken, zoals ontwerpen en calculeren, worden niet zomaar overgenomen. Hier is menselijke creativiteit en ambacht voor nodig; iets wat AI (nog) niet kan nabootsen.

Wél wordt er al volop geëxperimenteerd met AI in onze branche. Zo worden bijvoorbeeld nieuwsbrieven geschreven met behulp van AI, of worden ontwerpen gemaakt. Dit biedt kansen om ons werk efficiënter te maken. Maar het betekent óók dat we moeten blijven leren en ontwikkelen om relevant te blijven. Denk aan het gebruik van AI bij het optimaliseren van snijpatronen voor hout of het automatisch genereren van een productcatalogus op basis van klantdata. Zin om hiermee aan de slag te gaan? Schrijf je dan snel in voor een AI-training. Wil je met collega’s leren werken met AI? Laat het ons weten; Jouw Toekomst Adviseur brengt je graag in contact met een trainer. 

Werkt jouw bedrijf met AI? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wij zijn heel benieuwd naar jouw ervaringen en verhalen. Deel ze met ons via info@schavenaanjouwtoekomst.nl.