News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Erop uit of staycation?

De vakantieperiode nadert. Heb jij er ook zo naar uitgekeken? Even lekker tot rust komen, op welke manier dan ook. Want of je nu een verre reis gaat maken of lekker dichtbij huis blijft; je kunt van iedere vakantie optimaal genieten en helemaal tot rust komen. Maar waar kies je voor: ga je erop uit of wordt het een staycation?

 

Nieuwe plekken ontdekken

Op vakantie gaan heeft zo zijn voor- en nadelen. Een groot voordeel is dat je nieuwe ervaringen opdoet. Je ontdekt nieuwe plaatsen, ontmoet nieuwe mensen en ervaart andere culturen. Bovendien helpt een andere omgeving je om écht los te komen van je werk. Het nadeel? De reiskosten, reistijd en eventueel een jetlag. Tja, je moet er wat voor over hebben dus.

 

Thuis ontspannen

Geen zin in hoge kosten of veel reistijd? Dan is een staycation misschien meer iets voor jou. Je bespaart niet alleen op kosten, je ontdekt ook nog eens verborgen parels in je eigen omgeving. Nederland is hartstikke mooi en er is genoeg te doen! Ga wel van tevoren op zoek naar leuke dingen en maak een lijstje met wat je gaat doen. Of plan ontspanning voor jezelf in. Ga bijvoorbeeld lekker in de tuin zitten en geniet van het (hopelijk mooie) weer! Hiermee voorkom je dat je overspoeld wordt met huishoudelijke taken en andere verantwoordelijkheden. Je verdient je rust, ook als je thuisblijft!

 

Weet jij al wat het wordt dit jaar? Ga je erop uit, of blijf je lekker dichtbij huis? Waar je ook voor kiest; het belangrijkste is dat je de tijd neemt om te ontspannen en te genieten. Kom lekker los van je werk en geniet van de omgeving.