News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Hoe haal je het optimale uit je vakantie? Drie tips voor jou

Het is weer bijna zover; de vakantie staat voor de deur! Heb jij er ook zo naar uitgekeken? Misschien heb je lang gespaard voor deze vrije weken, óf misschien kies je er juist voor om het vakantiegevoel in je eigen omgeving op te zoeken en daarmee geld te besparen. Het belangrijkst is dat je optimaal geniet van je vrije tijd. Jij als medewerker in de interieurbouw en meubelindustrie werkt (fysiek) hard. Je hebt dat relaxmoment dus meer dan verdiend! Wij geven je graag wat tips om het maximale uit je vakantie te halen.

  1. Plan je vakantie goed

Sommige mensen halen plezier uit het plannen van hun vakantie, anderen iets minder. Toch kan een goed geplande vakantie een wereld van verschil maken! Een fijne vakantie begint al bij het goed afronden van je werkzaamheden. Zo kun je zonder zorgen weg. Maak vervolgens een lijstje: wat wil je allemaal doen op vakantie? Zorg wel dat je ook ruimte overlaat voor spontane activiteiten. Zo vind je de balans tussen geplande activiteiten en relaxmomenten! 

Tip: gaat het bedrijf waar je werkt niet dicht tijdens de vakantieperiode? Informeer dan je collega's op tijd over je afwezigheid en draag je werkzaamheden over waar nodig. Zo voorkom je dat je tijdens je vakantie gestoord wordt met werk gerelateerde vragen.

2. Neem de tijd om echt te ontspannen

Het is belangrijk om niet alleen je lichaam maar ook je geest écht te laten ontspannen tijdens je vakantie. Neem daarvoor de tijd om te rusten. Slaap lekker uit en doe dingen waar je echt van kunt genieten. Zo kun je na je vakantie weer uitgerust aan de slag.

Tip: weet je niet zo goed waar je ontspanning uit haalt? Probeer dan verschillende dingen uit en ontdek wat voor jou het best werkt. Ga bijvoorbeeld een eindje wandelen of fietsen, lees een boek, maak een puzzel of boek een massage. Allemaal goede manieren om te ontspannen.

3. Ontdek iets nieuws

Een vakantie is een perfecte gelegenheid om iets nieuws te ontdekken. Naast momenten van ontspanning, is het ook belangrijk om momenten te creëren waar je energie van krijgt. Bezoek daarom plekken waar je nog nooit geweest bent. Dat kan zowel in het binnen- als in het buitenland. Zin om een nieuwe hobby te starten? Ook daarvoor is de vakantieperiode perfect.

Tip: ga je op vakantie in het binnen- of buitenland? Zoek dan van tevoren uit wat de mogelijkheden zijn op je vakantiebestemming. Plan minstens één nieuwe activiteit of ervaring in. Daar krijg je energie van!

Ontspannen en nieuwe ervaringen opdoen

Een vakantie is meer dan alleen maar vrij zijn van werk. Het is een perfect moment om te ontspannen, nieuwe ervaringen op te doen en je batterij weer op te laden. Haal daarom het maximale uit je vrije tijd met deze tips. Hopelijk kom je na je vakantie weer helemaal opgeladen terug. Zo kun je weer vol energie en nieuwe ideeën de werkvloer op.

Wij wensen je een hele fijne vakantie!