News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Julia aan het woord over de DISC-analyse bij Perfect Fit

Maak kennis met Julia Fonseca, coupeuse bij Perfect Fit Seating & Upholsteries, (PF). Voordat Julia bij PF ging werken, deed ze ervaring op in gordijn- en kledingateliers, en zelfs als franchiseondernemer. Sinds 2022 maakt ze deel uit van het team bij Perfect Fit Seating & Upholsteries. In 2023 hebben alle medewerkers van PF een DISC-persoonlijkheidsanalyse uitgevoerd. We gingen met Julia in gesprek en vroegen naar haar ervaringen.

 

De start bij Perfect Fit Seating & Upholsteries

Julia: “Wat mij direct aansprak bij PF was het product zelf. Het besef dat we werken aan op maat gemaakte rolstoelen, die perfect moeten zijn en comfortabel moeten zitten, geeft mij enorm veel voldoening. Het is een product waar ik volledig achter sta, en ik weet precies waarom ik het doe.”

 

 Introductie: DISC-persoonlijkheidsanalyse

De DISC-persoonlijkheidsanalyse werd in de eerste instantie uitgevoerd onder 4 leden van het managementteam. Hier spraken we Gerwin eerder over. Toen bekendgemaakt werd dat de DISC-analyses bij iedere medewerker van PF uitgevoerd werden, was Julia meteen enthousiast. “Ik vind het heel interessant om te ontdekken wat mijn persoonlijkheid én die van mijn collega’s is”, zegt Julia.

 

Julia’s ervaring met DISC

Julia is iemand die gelooft in de kracht van persoonlijke ontwikkeling en teamwork. Ze was meteen enthousiast toen de DISC-analyse werd geïntroduceerd. Voor haar was het een waardevolle ervaring die haar in staat stelde om beter te begrijpen hoe ze effectief kan communiceren met haar collega's. Want, hoe communiceer je effectief? Hoe zorg je dat bepaalde boodschappen juist overkomen? En hoe leg je iets duidelijk uit? De DISC-analyse heeft haar hierbij geholpen.

 

“De DISC-analyse was een eyeopener voor mij”, zegt Julia. “Het was niet alleen een gezellige ervaring, maar ook een leerzame. Het heeft me geholpen om beter te begrijpen hoe ik communiceer met mijn collega's en hoe ik duidelijker kan zijn in mijn werk.”

 

De resultaten: verrassend of niet?

Voor Julia kwamen de resultaten niet als een totale verrassing. “Ik kon me er goed in vinden. Het is wel altijd interessant om te ontdekken hoe jouw persoonlijkheid in elkaar zit en hoe je reageert op bepaalde situaties.”

 

Wat is er veranderd na de DISC-analyse?

“Voor de DISC-training waren we al een hecht team, maar soms ontbrak het aan communicatie. Nu wordt er meer gecommuniceerd en durven mensen hun gevoelens te uiten. We hebben een open sfeer gecreëerd waarin iedereen zich gehoord voelt. Dat is heel waardevol!”

 

Heb je interesse in een DISC-persoonlijkheidsanalyse voor jouw medewerkers? Of heb je er vragen over? Neem gerust contact op!

Gerelateerd Nieuws

DISC-analyse voor Perfect Fit Seating & Upholsteries

Perfect Fit Seating & Upholsteries (PF) is van origine een st...
Lees meer