News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Verkoeling opzoeken tijdens de zomerse warmte

Zomerse dagen kunnen heerlijk zijn! Maar die warmte kan ook een uitdaging zijn. Hoewel het deze zomer veel geregend heeft, zitten er ook zéker een paar warme dagen tussen. Of misschien is het vakantieland waar jij naartoe gaat wel erg warm. Dan is het belangrijk om extra goed voor jezelf te zorgen. Hieronder lees je hoe je het koel houdt tijdens de warme dagen.

 

Tip 1: Blijf gehydrateerd

Heel logisch, maar ook heel belangrijk. Voldoende water drinken is een must tijdens warme dagen. Door de hitte verliest je lichaam sneller vocht door zweten. Dat moet je natuurlijk aanvullen! Drink regelmatig water, ook als je geen dorst hebt. Vermijd cafeïne en/of suikerhoudende dranken. Die onttrekken het vocht aan je lichaam.

 

Tip 2: Pas op met alcohol

Cafeïne en/of suikerhoudende dranken zijn niet de enige soorten om rekening mee te houden in de zomer. Alcohol is ook een belangrijke; het heeft namelijk een uitdrogend effect op je lichaam. Dat vergroot de kans op uitdroging én oververhitting. Bovendien kan alcohol je beoordelingsvermogen verminderen, waardoor je minder snel merkt dat je oververhit raakt. Toch zin in een alcoholisch drankje? Dat moet kunnen natuurlijk. Zorg dan wel dat je er voldoende water bij drinkt. En vergeet niet een voedzame maaltijd te nuttigen.

 

Tip 3: Verkoel je lichaam

Gelukkig zijn er genoeg manieren om je lichaam snel af te koelen. Is er een zwembad, meer of zee in de buurt? Duik daar dan lekker in! Alternatief: neem een verkoelende douche of bad. Je kunt ook een natte handdoek op je voorhoofd, nek of polsen leggen. 

Bonus: wist je dat het eten van licht verteerbare en koele maaltijden óók helpen om je lichaamstemperatuur te regelen? Kies dus lekker vaak voor fruit en salades!

 

Tip 4: Zoek de schaduw op

Wat zonlicht op de huid is natuurlijk heerlijk. Probeer toch de directe zonnestralen op het heetst van de dag te vermijden. Zoek tussen 11.00 en 15.00 uur dus een fijn plaatsje op in de schaduw. Smeer je natuurlijk ook regelmatig in en draag lichte, luchtige en loszittende kleding. 

 

Tip 5: Smeren, smeren, smeren!

Je huid goed beschermen tegen de zon is heel belangrijk. Oók als de zon wat minder fel schijnt. Gelukkig biedt Zilveren Kruis je een steuntje in de rug; ze hebben op 80 populaire plaatsen in Nederland een smeerpaal geplaatst. Zo’n smeerpaal heeft een dispenser met zonnebrandcrème (SPF 30). Je kunt je hier gratis insmeren met de zonnebrandcrème. Goed initiatief dus!

 

Geniet van de zomer, maar raak niet uitgedroogd of oververhit! En bescherm jezelf natuurlijk tegen de zon. Met deze tips kun jij goed voor jezelf én voor anderen.

Gerelateerd Nieuws

Fit je vakantie door

De zomer is in volle gang. Hét moment om heerlijk te genieten van...
Lees meer

Ga jij op digitale detox deze zomer?

We zijn altijd verbonden. Onze smartphone is vaak binnen handbere...
Lees meer